Dieper level?


In de intro van persoonlijke bloei schreef ik over het verlangen om als generaties meer van hart tot hart te delen. En je te laten inspireren om tijd te investeren in die diepere laag.

Misschien loopt alles in je leven eigenlijk best wel lekker. Het bekende beeld van ‘huisje- boompje-beestje’ heb je redelijk voor elkaar. Misschien ook niet en zit daar juist pijn van iets dat je mist, waar je naar verlangt, of dat stukliep. In beide situaties kan je op een dieper level iets van onrust herkennen, een laag waar je niet zo maar bij kan. 

Zoals achter veel emoties ook een andere verstopt zit waar je soms zo maar jaren aan voorbij kan lopen. Met de beste bedoelingen overigens, want het is toch wel erg prettig als je glas altijd half-vol is. Dat geeft energie, misschien ook wel bloei tot op zekere hoogte. Dapper doorgaan wordt enorm gewaardeerd in onze Hollandse cultuur.

En tóch.. diep van binnen herken je soms iets van onrust. Soms komt het in je op dat je wel eens even een paar weken helemaal weg zou willen.
Stilte zoeken. Of jezelf meer tijd gunnen voor bezinning en zingeving. 
Maar zit dáár niet precies de sleutel?
Wat is tijd? En is het beperkt van geboorte tot dood, of is er meer? Is tijd niet ook een geschenk en wanneer het ons in de weg zit, zitten we zelf dan niet de Schenker van die tijd in de weg? 

Met Geloven in bloei willen we je inspireren en helpen om bewust te kiezen het eerste deel van je tijd te besteden aan dat diepere level. Aan stilte. 
Hoe kunnen we die vragen over persoonlijke bloei en zingeving een vaste plek geven in ons ritme van elke dag? Hoe kan je eigen nieuwe gewoontes aanwennen in je dagelijks leven? En bewust de focus leggen op onze Bron?

Misschien ben je niet opgevoed met het idee dat je een schepsel van God zou kunnen zijn. Of ben je dat wel, maar ben je ergens je eigen spoor verder gegaan. 

Je wortels liggen wel ergens bij het christelijk geloof en je hebt wel het idee dat die onrust op dat diepere level daar iets mee te maken heeft, maar het is er gewoon niet meer van gekomen. Of je bent wel betrokken bij een kerk, maar je verlangt toch naar méér, naar bloei in je leven. 

Ik geloof dat jij en ik elkaar dan iets te bieden hebben. Ik geniet namelijk van eerlijk delen van hart tot hart. Eerlijk delen van mijn neiging tot teveel uren te verlummelen op social media in plaats van me te laten voeden door de Bron van Levend water. Maar ook eerlijk delen van wat het me oplevert als ik wel die tijd neem van wortelen. Van drinken bij de Bron. Zitten aan de voeten van Jezus. 

Qua boeken geniet ik van vele inzichten op het snijvlak van psychologie, theologie en filosofie. En die inzichten deel ik graag met je als je net als ik verlangt naar persoonlijke bloei. 
Ik neem je graag mee op reis en geef je inkijkjes in levensverhalen, kwetsbaar eerlijk, soms vol van weerbarstige kleigrond, maar toch met voorzichtige tekenen van bloei en hoop. 

Ik geloof in de kracht van ‘leven delen’. Ieder mens is een uniek schepsel. 
Maar we zijn ook geschapen als relationele wezens. Geschapen naar het beeld van een relationele God, die sprak: Laten Wij mensen maken naar ons beeld en onze gelijkenis. Een God die ervoor kiest om zich te verbinden met jou en mij. En die ons geeft aan elkaar, om naar elkaar om te zien, om elkaar lief te hebben en tijd te nemen om naar elkaar te luisteren. Niet alleen jij en ik, maar wij hier samen in een grotere community van verschillende generaties, mensen op zoek naar God, of gevonden door God.
Mensen die soms onverwacht op je pad worden geplaatst. Als een geschenk van je Schepper.

In mijn leven ben ik gevormd door veel mensen jong en ouder, die op mijn pad werden gebracht. Van mijn ouders, zussen, familie, buren, leerkrachten, mentoren, mensen uit de kerk, mensen van onderweg hebben me gevormd, hebben stukjes van hun levenswijsheid bewust of onbewust met me gedeeld. Dat wil ik niet voor mijzelf houden… maar delen met jullie. Ik geloof in hoe belangrijk het is om elkaar – jong en ouder – écht te zien, naar elkaar te luisteren, elkaar van hart tot hart te ontmoeten.

Doe jij mee in onze online community? Op termijn hoop ik dat we op verschillende plaatsen ook offline-communities kunnen vormen van mensen die samen rond de tafel gaan zitten om te delen van hart tot hart.
Samen te ontdekken wie die Bron is van Levend Water, die mensen tot bloei brengt.

Add A Comment